Vluchten volgen met de flightradar

admin

24 april 2017

We zien vaker vliegtuigen komen en gaan. Maar waar gaat hij landen of is hij juist net vertrokken? Of je wilt controleren of het vliegtuig waar je vriendin inzit al geland is. Goed nieuws, je hoeft niet meer uren te zoeken naar een website met de juiste informatie. Op http://vluchtvolgen.nl kun je namelijk in een opslag de vlucht vinden waar je meer informatie over wilt hebben. Je hoeft er niks voor te downloaden, het is geheel gratis en bovendien kun je ook vluchten opzoeken buiten Nederland.

Vlucht volgen
Om je vlucht te kunnen volgen is het wellicht verstandig een aantal zaken in gedachten te hebben. Denk daarbij aan het vliegveld waar het vliegtuig oorspronkelijk van vertrekt of de vluchttijd. Nog handiger is om te zoeken op het vluchtnummer. Stel je even voor dat je een vriend ophaalt van het vliegveld en even snel wilt checken of hij al geland is, dan zul je de vlucht aan de hand van het vluchtnummer meteen voor je neus krijgen. Je zoomt een beetje in en je kunt het vanaf je gsm, tablet of pc gemakkelijk tot op de laatste minuut van de vlucht mee volgen.

Vliegvelden
Een ander voordeel is dat je op http://vluchtvolgen.nl vluchten vanaf het begin mee kunt volgen. Zo kun je vanuit elke vliegveld precies volgen wanneer het vliegtuig vertrekt en de vlucht live mee volgen. Denk aan Eindhoven Airport, Schiphol en Rotterdam. Maar zelfs ook internationale vliegvelden kun je opsporen met de flightradar. Munster Osnabrück bijvoorbeeld.
De website geeft ook bij elk vliegveld een stukje historie, informatie over de bestemmingen en de luchtvaartmaatschappijen.

Vluchttijden
Hoe vaak gebeurt het dat vluchttijden afwijken met de originele vluchttijd. Vliegtuigen die pas een half uur later vertrekken en daarom ook later landen. Geen probleem, maar wel lastig als je iemand van het vliegveld ophaalt en hier niet van op de hoogte bent. Slim dus om vooraf via de flightradar te kijken of de tijden niet zijn aangepast. Je kunt de actuele aankomst- en vertrektijden bekijken van vliegvelden in Nederland. Maar ook van de Duitse vliegvelden; Munster, Düsseldorf en Dortmund. Deze 3 vliegvelden liggen het dichts bij onze grens en daarom heel gemakkelijk te volgen.

Vliegtuigen spotten
Iedereen spot wel eens een vliegtuig. Jong en oud vindt het geweldig. Vaak pakt men ook meteen een verrekijker of zijn fototoestel erbij om mooie foto’s hiervan te maken. Op de website zijn een aantal prachtige foto’s verzameld die door mensen zijn gemaakt