Een vliegvakantie naar Porec in Kroatië boeken

admin

16 augustus 2021

Kroatië heeft veel meer te bieden dan zon, zee en strand. Cultuur, de oude stad en ander bezienswaardigheden is zeker een aanrader. De oude Romeinse stad Porec Kroatië. Een heerlijke plek om te vertoeven in de zomer op een camping, hotel of appartement. Het is een belangrijke toeristische plek van Kroatië, zo trekt het elk jaar meer dan 10.000 Nederlanders per jaar. Porec ligt aan de westkust van het schiereiland Istrië. De stad is zoals gezegd een oud Romeinse stad. Dit laat zich blijken door de vele culturele monumenten. De stad en omgeving telt ongeveer 25.000 inwoners, in het hoogseizoen zijn dit er snel meer dan 100.000 door de vele toeristen vanuit heel Europa.

Vakantie in Porec Kroatië (Istrië)
Porec heeft alles te bieden qua vakantie! Zee, zwembaden, geschiedenis, natuur, winkels, sport activiteiten en meer. Het weer in Porec is in de zomermaanden lekker warm en kan in de avond soms flink afkoelen. De temperatuur is overdag vaak boven de 30 graden. Porec is goed met de auto, bus, vliegtuig en zelfs met de trein te bereiken.  Wel duurt de treinreis erg lang. Geen eigen vervoer dan is vliegen het snelst op Pula. Vanaf Pula Kroatië is het ongeveer 40 kilometer rijden. Als je dan toch al in Pula bent bezoekt dan ook de stad.

Kamperen, logeren in een hotel of appartement in Porec? Het is allemaal mogelijk tegen gunstige prijzen. Dit komt onder meer omdat Kroatië nog niet zo populair is als bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk. Uit Eten is daarom ook erg scherp geprijsd met royale porties. Hieronder lees je meer over de vakantie opties in Porec. De meeste mensen nemen de auto en gaan kamperen in eigen tent, caravan, stacaravan of luxe ingerichte tenten. De camping in Porec zijn over het algemeen zeer groot. Zo is de grootste bijna een stad te noemen met plek voor bijna 10.000 personen. Dit is dan ook de reden dat veel jongeren nog mee gaan met de ouders omdat er voor de oudere jeugd nog voldoende plezier te behalen valt. Onder andere de populaire bars en kroegen zijn in trek bij de jeugd.

Plaatsen en steden rondom Porec Istrië
Naast de mooie stad Porec zijn er nog meer mooie dorpen en steden in de omgeving. Onder andere Vrsar, Pula, Rovinj, Novigrad, Tar en nog veel meer. Klik hieronder op een afbeelding en lees wat er in de stad of dorp te vinden is. De dorpen en steden liggen bijna allemaal direct aan zee. En aan zee vind je het beste uitzicht en vers eten. De dorpen zijn dus logischerwijs allemaal groot geworden door de handel in vis. Maar tegenwoordig wordt er op de akkers steeds meer druiven en olijven geproduceerd. Zo vind je in het dorpje Tar de beste olijfolie van Europa. Natuurlijk is de grootste inkomstenbron van Porec de toerisme. De hele provincie profiteert mee en dat zie je in de vele ontwikkelingen.

Met de auto, caravan of camper naar Kroatië (Porec)
Met de auto, caravan of camper naar Kroatië / Porec? Dit kan zeker! Vanaf Utrecht is het ongeveer slechts 1.400 kilometer naar het populaire plaatsje Porec in Kroatië. De meeste mensen die naar een camping in Porec gaan nemen bijna allemaal de auto, caravan of camper mee. Doordat de wegen over het algemeen redelijk tot goed zijn is dit geen probleem. Hetzelfde geldt in Kroatië er zullen ook mindere wegen tussen zitten. Houdt hier rekening mee. Over het algemeen, hoe verder van Nederland en Duitsland hoe slechter het wordt.  Na Slovenië bereiken we Kroatië. Voordat je Kroatië in kan zal er een controlepost zijn. Iedereen dient zijn of haar ID te tonen. 99 van de 100 keer kan je gewoon doorrijden.