Valuta Albanië | Hoe zit het met betalen in Albanië?

admin

21 januari 2020

Binnenkort op vakantie naar Albanië? Dan is het handig om te weten hoe het zit met betalen in Albanië en wat de valuta in dit land is. In dit artikel geven wij informatie over pinnen in Albanië, de valuta en andere geldzaken in Albanië.

De munteenheid in Albanië is de Albanese Lek (ALL). Waarbij 100 Lek ongeveer gelijk staat aan 0,78 euro. Voor 10 euro heb je dus ongeveer 1277 lek. In Albanië kan je in banken, wisselkantoren en hotels Euro’s omwisselen in Lek. Het meest voordelig kan je dit doen bij banken of wisselkantoren. Hotels staan erom bekend dat je een slechtere koers krijgt.

Bankpas

Bankpassen worden alleen geaccepteerd bij betaalautomaten met een Maestro of Cirrus logo. Betalen met de bankpas is vaak de goedkoopste manier in Albanië, dit kost minder dan dat je betaald met je creditcard. Wel is het verstandig om even de vergoeding per transactie te achterhalen.

Ook is vind je in Albanië buiten de stadscentra weinig geldautomaten. Een geldautomaat wordt aangegeven met “bankomat”. Voordat je de stad verlaat is het dus verstandig om eerst te pinnen, zodat je genoeg Lek op zak hebt.

Creditcard

Met een creditcard ervaar je wereldwijd betaalgemak, ook in Albanië kan je dus op veel plekken betalen met een creditcard. Vooral in de hoofdstad, bij hotels en sommige tankstations kan je betalen met een creditcard. Echter is geld opnemen met je creditcard niet gratis, afhankelijk van de maatschappij worden hiervoor kosten gerekend. Als je nog geen creditcard hebt en er een wilt aanvragen voor je komende vakantie, is het verstandig om creditcards te vergelijken op Credit-cardaanvragen.nl.

Openingstijden van banken

Banken in Albanië hanteren vaak 7:00 tot 15:00 als openingstijden van maandag tot en met vrijdag.