Vakantie Albanie met korting? Boek tijdens Black Friday!

admin

7 november 2018

De winter komt eraan, maar veel mensen hebben de kriebels om in de zomer weer op vakantie te gaan. Lekker naar een warm oord met zon, zee en strand. Albanië is een land dat steeds populairder wordt. Want: het heeft zon, zee, strand, cultuur en een prachtige natuur te bieden. Maar zo’n vakantie kost natuurlijk wel wat. Wist je dat je tijdens Black Friday heel goedkoop een vakantie kunt boeken?

Huh, Black Friday?

Ja, Black Friday! Misschien ken je het van de reclames van MediaMark of Cooblue, maar ook steeds meer vakantie aanbieders komen met Black Friday deals constateert de website www.blackfridaydeaslxl.nl. “We zien dat grote reisorganisaties inspringen op kortingsdagen om een extra slaatje te slaan. Niet alleen Black Friday, maar ook Cyber Monday wordt steeds populairder in de vakantiebranche. Online worden tijden deze periode steeds meer vakanties geboekt. Domweg omdat er veel interessante aanbiedingen zijn”, aldus Bart van Blackfridaydealsxl.nl.

Black Friday en Cyber Monday

Waar voorheen vooral de productenmarkt profiteerde van Black Friday en Cyber Monday, is dit nu over gewaaid naar andere branches, waaronder de reisbranche. Black Friday komt oorspronkelijk uit Amerika waar werknemers de dag na Thanksgiving vrij kregen om inkopen te doen. Cyber Monday is hier een logisch gevolg van. Mensen die de drukke winkels meden tijdens de vrijdag (en later het weekend), wachtten tot maandag omdat dan de winkels leger waren qua mensen en er vaak toch nog mooie aanbiedingen verkrijgbaar zijn.

De winkelstraten zien zwart van de mensen tijdens Black Friday: vandaar de naam Zwarte vrijdag

Groeiende vraag naar de Balkan

De aanbiedingen voor dit soort vakanties is te verklaren. Het aanbod aan vakanties groeit alleen maar. Mensen willen andere landen en ook de Balkanlanden, waaronder Albanië, worden steeds populaider. Reisexpert Dione Meuleman: “Mensen kijken tegenwoordig verder dan de ‘standaard’ landen als Spanje, Italie en Frankrijk. Landen in de Balken zijn veelal nog ongerept. Het is een ware ontdekkingstocht en daarom winnen ze aan populariteit. Ook zien we dat de mensen steeds ondernemender worden. Zo is het belangrijk om je vakantie te delen op social media. En wat is er nu stoerder: een foto van die bekende fontein in Barcelona of juist een foto van de ongerepte natuur in Albanië. Reisorganisaties spelen hier heel handig op in, ook vliegtickets worden zelfs met korting aangeboden”.

Boek jouw mooie vakantie naar Albanië

Wil je dus goedkoop op vakantie naar Albanië? Dan doe je er verstandig aan om nog even te wachten met boeken. Tijdens Black Friday kun je namelijk goedkoop jouw vakantie boeken naar dit prachtige land. Nog even geduld dus!