Stranden in Albanië

admin

16 oktober 2016

Albanië is een land dat nog vele ongerepte stranden kent. De stranden zijn te vinden aan de westkust van het land. De Adriatische Zee grenst aan deze stranden. Vaak gaat het om prachtige fijnzand stranden, waar het zomers wel 40 graden kan worden, maar waar er ook een heerlijk briesje op kan steken.

Stranden kustlijn Albanië

De kustlijn van Albanië is erg lang en strekt van de Griekse grens tot aan de Montenegrijnse grens. Hier zijn veel badplaatsen te vinden, met name aan de Ionische kust. In de volksmond wordt deze strook ook wel de Albanese Riviera genoemd. In het noorden zijn vooral de fijnzand stranden te vinden, deze lopen langzaam af in zee. Ook zijn er mooie zand- en/of kiezelstrandjes te vinden die verlaten zijn. Deze strandjes kun je ook vinden in het zuiden bij de plaats Saranda.

Stranden Sarranda

Saranda heeft een gezellige boulevard met een mooi strand. Er is ook een ruime keuze aan restaurants en terrasjes.
Voor de mooie stranden moet je iets buiten Saranda zijn. Ksamil Beach bij Saranda heeft heerlijke, witte zandstranden. Onderweg naar Butrinth (nabij Xamili) zijn ook prachtige stranden te vinden waar je heerlijk kunt vertoeven