De leukste accommodaties voor je stedentrip

admin

13 september 2018

Wanneer je met vrienden of familie een stedentrip door Europa gaat maken, is het vaak fijn om van tevoren je accommodaties al te regelen. Dan hoef je er tijdens je reis niet meer aan te denken en kun je gewoon genieten van je vakantie. Om je alvast op weg te helpen, hebben we een paar tips voor leuke accommodaties op een rij gezet. Zo kun je zelf kiezen wat voor jou belangrijk is: ga je voor luxe of liever voor een zo goedkoop mogelijke accommodatie?

De luxe en comfort van een hotel

Een hotel biedt vaak de ultieme luxe: je bed wordt voor je opgemaakt, ‘s ochtends staat het ontbijt voor je klaar en wanneer je geen zin hebt om je kamer te verlaten kun je gewoon roomservice bestellen. Daarnaast zitten hotels vaak midden in stad waardoor je in no-time op populaire bestemmingen bent. Een hotel is echter vaak wel een vrij dure optie, wanneer je met een grote groep bent of liever je geld wilt besparen voor andere dingen kun je beter voor een andere accommodatie gaan.

Iemand anders zijn huis huren

Wanneer je liever voor een goedkopere optie gaat is een Airbnb een goed idee, het verschil met een hotel is al snel € 50 per nacht. Airbnb is een site waarbij je iemand anders zijn huis kunt huren wanneer de eigenaar bijvoorbeeld zelf op vakantie is. Op deze manier ben je op een goedkopere manier van alle gemakken voorzien. Daarnaast kun je zelf ook je huis verhuren via Airbnb wanneer je weg bent. Je kunt op de site van Airbnb zelf een advertentie plaatsen met informatie over jouw huis. Je krijgt dan vanzelf bericht wanneer iemand geïnteresseerd is.

Gemakken en luxe van een eigen huis

Zie je het niet zitten om in iemand anders zijn huis te verblijven, maar wil je wel de gemakken van een eigen huis, zoals een eigen keuken, meerdere slaapkamers en een ruime woonkamer? Dan kun je ook een huis huren dat alleen voor toeristen bestemd is. Ook deze huizen zitten vaak vlakbij toeristische plekken en je kan natuurlijk een zo luxe huis huren als je zelf wilt.  Ga je bijvoorbeeld naar Valencia op vakantie, dan kun je een makelaar in Valencia inhuren en zij luisteren volledig naar jouw wensen en zullen een passend huis voor je zoeken.