Hoe kan je geld besparen op je reiskosten?

admin

23 december 2014

Heb je weer een druk jaar gehad en ben je toe aan rust? Ga dan op zoek naar een welverdiende vakantie. Helaas zijn vakanties niet goedkoop. Toch bestaan er een hoop opties om de kosten voor je vakantie te drukken. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel!

Bestemming

Hoe meer een land in trek is bij toeristen, hoe meer geld reisorganisaties kunnen vragen voor deze locatie. Om geld te besparen kan je dus naar een land die momenteel minder populair is of die in opkomst is. Zo kon je ruim 10 jaar geleden voor relatief weinig geld naar Turkije, momenteel is het één van de populairste bestemmingen. Griekenland is momenteel minder populair, waardoor er veel aanbiedingen voor zijn. Landen die in opkomst zijn, zijn bijvoorbeeld Albanië, Malta, Gambia en Kaapverdië.

Luchthaven

Via welke luchthaven je vliegt kan ook grote invloed hebben op de prijs. De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen via Schiphol, echter is dit over het algemeen niet de goedkoopste optie. Wanneer je een hotel en vliegticket los boekt, kan je ook eens kijken wat de prijzen zijn wanneer je vliegt via Eindhoven, Rotterdam, Zaventum of Weeze.

Vervoer

Wanneer je een lange afstand moet afleggen naar een luchthaven, dan is een taxi wellicht niet meer zo’n interessante optie. Je kan er dan tevens voor kiezen om zelf naar de luchthaven te rijden en de auto daar te parkeren. Echter is parkeren bij een luchthaven niet goedkoop. Als je zelf van tevoren alvast een parkeerplaats reserveert in de buurt van de luchthaven, ben je veel goedkoper uit. Er zijn namelijk veel bedrijven in de buurt die dit veel goedkoper kunnen aanbieden. Dit geldt ook wanneer je wilt parkeren bij Eindhoven airport, doe vooraf je huiswerk en bespaar tientallen euro’s.