Breng een bezoekje aan de hoofdstad Tirana

admin

1 oktober 2016

Tirana is de hoofdstad van Albanië. Vroeger was het een kleine stad, maar inmiddels is de stad uitgegroeid tot het centrum van het land en wonen er ongeveer 425.000 mensen. De stad is centraal gelegen en een tweetal rivieren (Tiranë en Lanë) kruisen elkaar hier. In 1920 werd de stad de hoofdstad van Albanië. In de loop van de 20e eeuw is de stad groter geworden dan de andere steden in het land en daarom is de stad verkozen tot hoofdstad. Tirana is een stad die steeds meer toeristen trekt, omdat de stad steeds moderner wordt een daarmee toegankelijker is voor toeristen. Daarom hebben we voor jou een aantal redenen en bezienswaardigheden op een rijtje gezet waarom je een bezoekje moet brengen aan deze stad of waarom je naar Tirana op vakantie zou moeten gaan.

Bezienswaardigheden Tirana

In het centrum van de stad Tirana ligt het Skanderbegplein Dit plein is vernoemd naar de held Skanderbeg en er staat een standbeeld van hem middenop het plein. Vlakbij het plein zijn diverse hotels en restaurants te vinden. Ook is hier het ministerie gevestigd. Wanneer je een bezoekje brengt aan de hoofdstad, moet je even op dit indrukwekkende plein zijn geweest!

De piramide van Tirana

Voorheen was de piramide van Tirana een museum. In 2010 zou het gebouw worden gesloopt, maar dit is niet doorgegaan. Het dient nu als een klimobject voor de jeugd en wordt het gebruikt om teksten op te schrijven en te verven. Daarnaast worden er ook tentoonstellingen en filmfestivals gehouden. Zeker het bezoeken waard als je in Tirana bent!

De wijk Blokkku

De wijk Blokku is er hip. Hier kun je namelijk tal van restaurants, barretjes en andere uitgaangsgelegenheden vinden. De wijk ligt vlakbij het Skanderbegplein. Er zijn vele terrasjes waar je overdag lekker kunt genieten van een drankje. ’s Avonds kun je heerlijk dansen in een van de clubs of dancings.

Skytower

In de zelfde wijk Blokku vind je ook de Skytower. De bovenste verdieping van dit gebouw geeft je een prachtige uitkijk over de stad. Een groot voordeel: de entree is helemaal gratis!

Bunkers in de omgeving van Tirana

Wanneer je de omgeving van Tirana gaat verkennen, kun je verschillende bunkers aantreffen. Ook kun je een bunker vinden in het park van de wijk Blokku en je kunt er zelfs naar binnen. In het hele land zijn er ongeveer 700.000 van deze bunkers.

Waarom op vakantie naar Tirana?

Waarom moet je een vakantie boeken naar Tirana of deze stad vereren met een bezoekje? Wij hebben een aantal redenen opgesomd:

  • Uniek vakantieland, nog niet veel mensen zijn hier geweest
  • Prachtige stad met kenmerken van de communistische tijd
  • De stad is relatief goedkoop (de wijk Blokku is wel wat duurder)
  • De mensen zijn erg vriendelijk en open
  • De stad is nog niet veel aangetast door de West-Europese invloeden van toeristen

Andere leuke Europese stedentrips vind je op citytripje.nl.