Bootverhuur volgens het Airbnb concept

admin

5 april 2018

Een boot huren kan natuurlijk al voor langere tijd. Vaak krijg je dan een niet heel bijzonder jacht met standaard uitrusting, waar een hoog bedrag aan borg voor betaald moet worden. Een nieuw concept, waarbij gehuurd wordt van particuliere bootbezitters maakt het mogelijk om bijzondere boten te huren met net dat beetje extra comfort. De huurder krijgt een unieke ervaring en de verhuurder verdient de kosten voor onderhoud en ligging op deze manier terug.

Het bootverhuur concept

Het concept van Airbnb is bij velen inmiddels wel bekend. Particulieren verhuren hun woonruimte aan een onbekende huurder. Over de hele wereld zijn accommodaties te vinden. Als huurder kom je in de mooiste huizen en krijg je tips van de bewoners voor unieke ervaringen of bezienswaardigheden in de buurt. Dit concept wordt nu ook toegepast op bootverhuur. Boot verhuren Airbnb stijl brengt booteigenaren in contact met mensen die een boot willen huren voor korte tijd.

Verschillende soorten boten

Of je nou in het bezit bent van een motorboot, zeilboot of een jacht: als jij je boot wilt verhuren dan kan dat. Huren kan in principe iedereen, maar je maakt zelf de keus aan wie jij dit doet. Een boot kost veel geld, dus jij wilt uiteraard weten aan wie de boot wordt meegegeven. De regels? Ook hierin heeft de huurder een vinger in de pap. Is een vaarbewijs een vereiste of ga je mee als schipper. Verhuur je de boot enkel aan gezinnen of ook aan groepen vrienden? Jouw boot, dus jij bepaalt.

Bootverhuur over de hele wereld

Net als bij het huren van accommodaties via Airbnb, zijn boten over de hele wereld te huren. Water is voor veel vakantiegangers waar het om draait. In het buitenland, strand in Nederland of het meertje om de hoek, water hoort bij zomers weer. Bevaar de grachten van Amsterdam of zeil een meer in Friesland over. Ook in het buitenland is het aanbod aan bootjes groot. Een boot huren in Mallorca om de grotten, zandstranden en baaitjes te ontdekken klinkt niet gek, toch? Door een boot te huren, profiteer je zonder te investeren in een dure boot.