5 bezienswaardigheden in Albanië

admin

7 februari 2020

Tot enkele jaren geleden was het haast onmogelijk om als toerist naar Albanië te gaan. Jarenlang is het land namelijk niet open geweest voor toeristen. Alleen degenen die echt de gok durfden te wagen gingen naar Albanië toe. Echter, Albanië is een land dat steeds meer open is komen te staan voor toeristen. Het wil zelfs toetreden tot de EU. Wij hebben een aantal bezienswaardigheden in Albanië op een rijtje gezet die je moet gezien hebben als je naar Albanië toegaat. Op deze manier kun je voorbereid op vakantie in Albanië.

De hoofdstad Tirana

Tirana is de hoofstad van Albanië en is de grootste stad van het land. Het vliegveld bevindt zich vlakbij deze stad. De stad wordt dan ook als het verzamelpunt van het land gezien. Voor een toerist heeft Tirana diverse mooie plekjes te bieden. Denk hierbij ondermeer aan het bekende Skanderbegplein en het nationaal Park. Vlakbij de stad tref je de berg Dajt die je een overzicht over de stad kan geven. Daarnaast herbergt de stad diverse musea en heeft het typische authentieke Albanische plekjes waar je de cultuur kunt opsnuiven.

Skanderbegplein

We hadden het al even over het Skanderbegplein. Dit plein is vernoemd naar de held Skanderbeg en er staat een standbeeld van hem middenop het plein. Het plein is te vinden in het hart van de stad. Vlakbij het plein zijn diverse hotels en restaurants te vinden. Ook is hier het ministerie gevestigd. Wanneer je een bezoekje brengt aan de hoofdstad, moet je even op dit indrukwekkende plein zijn geweest!

Meer van Ohrid

Veel toeristen in Albanië brengen ook een bezoek aan het meer van Ohrid. Het is een meer dat de landen Albanië en Macedonië van elkaar scheidt. Onderaardse bronnen liggen ten grondslag aan het meer. Ook is het meer erg populair onder vissers. Het is een van de mooie bezienswaardigheden die het land Albanië rijk is. Feitje: het diepste dal van het meer is bijna 300 meter diep(!).

Stedentrip

Albanië heeft diverse oude steden. Enkele steden die je gezien moet hebben tijdens je vakantie in Albanië zijn:

  • Vlora
  • Dürres
  • Bütrint
  • Sarandië

Iedere stad is weer anders, maar ze geven wel allemaal de verschillende gezichten weer van het land. Zo is Sarandië een typische badplaats waar heerlijk aan het strand gelegen kan worden, terwijl Vlora (van oorsprong een Griekse stad) meer een havenstad is.

Wintersport

Ja, je leest het goed. Het is ook mogelijk om te wintersporten in Albanië. Het land is namelijk erg bergachtig en in het Korabitgebergte, in het noorden van Albanië, kan geskied worden. Hier vindt je bergen van bijna 3000 meter hoog. Het is geen Oostenrijk of Zwitserland, maar het oord is wel in opkomst als skigebied. Breng eens een bezoekje als je in Albanië bent!