4 dingen die je moet checken voordat je op vakantie gaat naar Albanië

admin

11 juni 2018

Iedereen wilt een zorgeloze vakantie.. een goede reisvoorbereiding is hiervoor noodzakelijk. Van tevoren moeten er een aantal zaken gecheckt en geregeld zijn. Heb je al een reisverzekering? Wat moet je allemaal meenemen op vakantie? Is je paspoort lang genoeg geldig? Laten deze vragen je twijfelen of je wel weet wat je allemaal moet checken voordat je op reis gaat?

Lees hieronder 4 dingen die je echt moet checken voordat je op vakantie gaan naar.. bijvoorbeeld Albanië. En vergeet niet gebruik te maken van een vakantielijstje. Bijvoorbeeld deze lijst van DeReisagent.nl.

  1. Check je paspoort

Het klinkt logisch. Echter vergeten veel mensen op de geldigheid van hun paspoort te checken voordat ze op vakantie gaan. Voor sommige landen is dan een ID-kaart genoeg, maar in de meeste landen is een paspoort verplicht. Daarbij wordt ook streng gecontroleerd op de einddatum van het paspoort en of deze voldoet aan de eisen van het land van bestemming. De meeste landen stellen als eis dat het paspoort nog 6 maanden geldig is bij vertrek.

  1. Vaccinaties

Bij verre bestemmingen zijn vaak vaccinaties verplicht om het land in te mogen. Deze eisen zijn ook ter bescherming van je eigen gezondheid en veiligheid. Check dus altijd de benodigde vaccinaties voor je vakantiebestemming. Hiervoor kan je informeren bij je huisarts.

  1. Huis achterlaten? Let hier op!

Voordat je vertrekt is het belangrijk om je huis in orde te hebben. Je laat je huis namelijk voor langere tijd achter. Koppel stekkers los om het risico op brand te verlagen. Ook het dicht en op slot doen van je ramen en deuren is natuurlijk wel handig.

  1. Sluit een reisverzekering af

Een reisverzekering is altijd verstandig om af te sluiten. Er zijn talloze goedkope reisverzekeringen te vinden. Hiermee heb je vaak alleen dekking voor de basis ongelukken en ongemakken op vakantie. Ga je bijvoorbeeld tijdens je vakantie gevaarlijke sporten beoefenen? Dan is het noodzakelijk om hiervoor extra dekking af te sluiten. Anders ben je namelijk niet verzekerd.